Składniki: 1 kostka sera halloumi, ok 200 g kaszy bulgur, 1 i 1/2 czerwonej papryki, 1 średnia cukinia, 1 mała cebula, szczypta proszku z czarnego czosnku, sól i pieprz do smaku, natka pietruszki.
Kaszę ugotuj i odcedź. Cebulę, cukinia i paprykę pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy i wsyp warzywa. Dopraw je solą i pieprzem. Smaż jo przez ok. 10 min. mieszając od czasu do czasu.
Halloumi pokrój w plastry i ugrilluj – ja zrobiłam to na patelni grillowej. Jeśli takiej nie masz, możesz ja po prostu smażyć.
Do usmażonych warzyw dodaj kaszę. Całość wymieszaj i dopraw do smaku solą, pieprzem i proszkiem z czarnego czosnku oraz natką pietruszki. Sałatkę wyłóż na talerze i podawaj z grillowanym serem.