Gofry z mąki gryczanej podane z sałatką cukinii i suszonymi pomidorami na ciepło. Doskonałe na śniadanie, lunch lub kolację. Świetnie sprawdzą się jako zamiennik pieczywa i można je zajadać z różnymi dodatkami.
Składniki: 1 szkl. mąki gryczanej, 1 szkl. mleka, 1 jajko, 2 łyżki oliwy z oliwek, pół łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta czarnego czosnku w proszku, szczypta soli.
Zmiksuj wszystkie składniki i usmaż gofry w nagrzanej gofrownicy.
Propozycja podania: ciepła sałatka z cukinii: 1 cukinię pokrój w kostkę i podsmaż wraz z kilkoma pokrojonymi suszonymi pomidorami. Dopraw do smaku solą i pieprze. Na sam koniec wsyp trochę tartego sera.
Gofry można również podać z twarożkiem z rzodkiewką i szczypiorkiem.
Czarny czosnek w proszku od Czarny czosnek Bio.