Moja propozycja na szybki i zdrowy posiłek.
Składniki: 1 kostka tofu, pół brokuła, 1 szklanka komosy ryżowej, 2 łyżki oliwy, 1 starty ząbek czosnku, 1/4 szkl. sosu sojowego, 1 łyżka sezamu, pieprz, szczypiorek.
Komosę ugotuj i odcedź. Brokuły ugotuj na półtwardo. Do miski wlej sos sojowy i starty czosnek, wymieszaj. Tofu pokrój z kostkę i włóż do miski z sosem sojowym i czosnkiem. Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż tofu. Dodaj brokuły i smaż jeszcze kilka minut mieszając od czasu do czasu. Dodaj komosę ryżową, wymieszaj. Wlej kilka łyżek sosu sojowego z czosnkiem (lub cały jeśli chcesz). Całość smaż kilka minut. Dopraw do smaku pieprzem. Danie podawaj posypane sezamem i szczypiorkiem.










