Ta wiosenna sałatka jest prosta do zrobienia i zdrowa. Idealna na majówkę, do grilla lub zabrania do pracy czy na piknik.
Składniki: 1 pęczek szparagów, 1 puszka ciecierzycy, 200 g pomidorków koktajlowych, 200 g sera mozzarella, pęczek koperku, 100 g kaszy jaglanej; dressing: 50 ml oliwy, 1 łyżeczka musztardy, po pół łyżeczki soli i pieprzu, sok z połowy cytryny.
Szparagi umyj, odetnij końcówki, pokrój i zblanszuj na rozgrzanym maśle. Kaszę ugotuj i odcedź. Pomidorki przekrój na pół. Wymieszaj składniki dressingu. W misce wymieszaj kaszę, ciecierzycę, szparagi, pomidory, posiekany koperek i dressing. Sałatkę dopraw do smaku solą i pieprzem.
Na podstawie przepisu z bloga: Magdalenkafkafitmom