Składniki: 1 duża cukinia, 1 papryka, 1 cebula, 1 puszka fasoli (można użyć ciecierzycy lub mięso), 2 marchewki, 1 puszka pomidorów krojonych, łyżeczka posiekanej natki pietruszki, ok. 1 łyżeczka pieprzu, po pół łyżeczki soli, papryki słodkiej i wędzonej; do podania ziemniaki, pieczywo, kasza.
Cebulę i marchewkę obierz i pokrój w kostkę. Cukinię pokrój w kostkę, paprykę w paski. Na patelni rozgrzej Łyżkę oleju i przesmaż cebulkę. Dodaj marchewkę i paprykę i smaż ok. 4 min. mieszając od czasu do czasu. Dodaj cukinie, wsyp przyprawy i wymieszaj. Całość duś ok. 10 min. Po tym czasie dodaj pomidory oraz fasolę. Wymieszaj i duś 5 min. Danie dopraw do smaku, posyp natką pietruszki. Potrawkę podawaj z pieczywem, ziemniakami lub kaszą.