Składniki: 2 piersi kurczaka, 1 cebula, 1 opakowanie gnocchi, 1 papryka, ok. 150 g fasolki szparagowej, 1 mała cukinia, 100 ml śmietany 18%, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, ok. pół szkl. wody, natka pietruszki, pół łyżeczki proszku z czarnego czosnku, sól i pieprz.
Mięso, paprykę, cukinię i cebulę pokrój w kostkę. Mięso dopraw ulubionymi przyprawami (u mnie to papryka słodka i ostra, garam masala, sól). Na patelni rozgrzej olej i usmaż na nim kurczaka. Dodaj cebulę, wymieszaj i chwilę smaż. Dodaj paprykę i przyprawy, wymieszaj. Następnie dodaj fasolkę szparagową, cukinię i przyprawy, wlej wodę i wymieszaj. Przykryj patelnię i duś na małym ogniu do miękkości warzyw. Dodaj koncentrat pomidorowy i śmietanę, wymieszaj. Dodaj gnocchi, przykryj patelnię i całość gotuj 3 min. Danie dopraw do smaku czarnym czosnkiem oraz solą i pieprzem. Podawaj posypane natką pietruszki.