Składniki: 1 pierś kurczaka, 100 g kaszy gryczanej 1 papryka, 5 suszonych pomidorów, 1 cebula, pół łyżeczki soli, pół łyżeczki pieprzu, duża szczypta słodkiej papryki, po szczypcie papryki ostrej i wędzonej oraz oregano, natka pietruszki, łyżka pestek dyni.
Kaszę ugotuj. Mięso pokrój w kostkę, posyp solą i pieprzem i usmaż. Cebulę, suszone pomidory i paprykę pokrój w małą kostkę. Na patelnię do mięsa wrzuć cebulę i przyprawy. Przesmaż chwilę. Dodaj paprykę. Usmaż. Wrzuć ugotowaną i odcedzoną kaszę. Wymieszaj i smaż ok. 10 min. mieszając od czasu do czasu. Wrzuć suszone pomidory i pestki dyni, wymieszaj i przesmaż. Danie dopraw do smaku, posyp natką pietruszki.