Miseczka tej lekko pikantnej zupy grzybowej z nutą papryki jest idealna, aby rozgrzać się w te deszczowe i mgliste dni.
Składniki: 500 g grzybów (ja użyła pieczarek), 1 duża cebula, 1 łyżka oleju, 4 łyżkami sos4 „3 papryki” od Roleski, 1 puszka białej fasoli, 2 łyżki gęstej śmietany 12%, 1-1.2 l wody lub bulionu, sól, pieprz, 2 łyżki słodkiej papryki, pół łyżeczki ostrej papryki, szczypta wędzonej papryki, opcjonalnie 1 łyżka mąki, pęczek natki pietruszki, makaron.
Jeśli nie masz sosu paprykowego możesz wymieszaj 3 łyżki koncentratu pomidorowego lub pesto pomidorowego z 1 łyżeczką ostrej papryki i 1 łyżeczką słodkiej papryki. Ja użyłam makaronu proteinowego od Nudle Śląskie.
![](https://kwelka-gotuje.pl/wp-content/uploads/2024/02/1000018904-01-199x300.jpeg)
![](https://kwelka-gotuje.pl/wp-content/uploads/2024/02/1000018903-01-199x300.jpeg)
![](https://kwelka-gotuje.pl/wp-content/uploads/2024/02/1000018902-01-199x300.jpeg)
![](https://kwelka-gotuje.pl/wp-content/uploads/2024/02/1000018901-01-199x300.jpeg)
![](https://kwelka-gotuje.pl/wp-content/uploads/2024/02/1000018900-01-199x300.jpeg)
![](https://kwelka-gotuje.pl/wp-content/uploads/2024/02/1000018899-01-199x300.jpeg)