Składniki: 300 g mięsa z piersi z kurczaka, łyżeczka suszonego rozmarynu, sól i pieprz, łyżka oliwy.
Sos: 200 g ugotowanych buraków, ¼ jabłka, pół cebuli, 2-3 łyżki soku z pomarańczy, łyżeczka otrąb pszennych, szczypta cynamonu, łyżka oliwy, pół łyżeczki musztardy.
Mięso pokrój na filety i lekko rozbij. Natrzyj je oliwą oraz posyp solą, pieprzem i rozmarynem. Możesz je usmażyć na patelni grillowej lub upiec w piekarniku.
Buraki i jabłko obierz i zetrzyj na tarce jarzynowej, cebulę drobno posiekaj. Wymieszaj wszystkie składniki sosu i przesmaż na patelni przez 3 min. Jeśli chcesz możesz sos zmiksować. Danie podawaj z ugotowanym ryżem, kaszą lub ziemniakami.