Składniki: 100 g makaronu (u mnie z fasoli mung), 1 cebula ze szczypiorkiem, 2 garście fasolki szparagowej, zielony groszek, sól i pieprz do smaku, sezam do posypania.
Makaron przygotuj zgodnie z zaleceniami producenta. Fasolkę pokrój i ugotuj. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i podsmaż pokrojoną cebulkę. Dodaj odcedzony makaron i smaż do 3 min. Jeśli używasz makaronu z fasoli mung lub cienkiego ryżowego możesz go nożyczkami pociąć na mniejsze kawałki. Dodaj ugotowaną fasolkę, wymieszaj. Makaron z fasolką podawaj z zielonym groszkiem, sezamem i szczypiorkiem. Jeśli nie masz świeżego groszku możesz użyć mrożonego. Makaronu i cebuli nie trzeba przesmażać. Ja to zrobiłam, żeby danie nie było sklejone 😉
Makaron i czarny sezam od Radix-Bis.