Pomysł na czosnkową fasolkę szparagową z czosnkiem i natką pietruszki. Tak przygotowana fasola jest świetna jako surówka do obiadu lub jako przekąska
Składniki: 2 garście ugotowanej fasolki szparagowe, 1-2 ząbki czosnku, łyżka posiekanej natki pietruszki, łyżka ziaren słonecznika/pestek dyni, sól i pieprz do smaku, kilka ząbków czarnego czosnku, szczypta proszku z czarnego czosnku (opcjonalnie).
Na gorącej patelni uprażyć gziarna słonecznika lub pestki dyni. Rozgrzej olej wsyp pokrojone w plasterki ząbki czosnku, chwilę smażyć. Wsyp sól i pieprz oraz ok. fasolkę smaż niecałe 5 min, mieszając od czasu do czasu. Do koniec wsypać pokrojoną natkę pietruszki oraz proszek z czarnego czosnku i ząbki czarnego czosnku. Fasolkę posyp ziarnami słonecznika lub pestek dyni. Wymieszać. Fasolkę posyp ziarnami słonecznika lub pestek dyni. I gotowe.
Ząbki czarnego czosnku i proszek z czarnego czosnku od Czarny Czosnek BIO.