Szybka i prosta w wykonaniu pasta z soczewicy i cukinii to alternatywa do wędlin czy serów na kanapki. Pasty błyskawicznie zamienią zwykłą kromkę chleba w niebanalną i pyszną kanapkę, idealną na śniadanie, kolację. Świetnie sprawdzą się jako dip do warzyw czy chlebowych paluchów. Przygotowując pasty kanapkowe nie żałujmy świeżych ziół, które nadadzą nie tyko apetycznego wyglądu, ale także niezwykłego aromatu.
Składniki: 100 g soczewicy, pół cukinii, 1 mała cebula, łyżka pestek dyni, sól, pieprz, łyżka posiekanych listków oregano.
Soczewicę ugotuj. Cukinię i cebulę pokrój i podsmaż. Zblenduj Ugotowaną soczewicę z cukinią, cebulą, pestkami dyni i listkami oregano. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Soczewica i pestki dyni od Radix-Bi
s.