Gryczany mus kawowo-waniliowy z musli crunchy podane z naparem sobacha
Składniki: 25 g kaszy gryczanej od Radix-Bis, 250 ml mleka, 30 g cukru brązowego, 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej, 1 laska wanilii, musli crunchy od Radix-Bis.
Kaszę gotujemy na mleku z cukrem i kawą. Wydrążamy ziarenka wanilii dodajemy wraz z laską do kaszy. Gotujemy 15 min, Po przestudzeniu wyjmujemy laskę wanilii i miksujemy na gładki mus. Podajemy z musli crunchy.
Do musu można podać japoński napar sobacha, czyli japońska herbatka z kaszy gryczanej Radix-Bis.
Gryczany mus kawowo-waniliowy z musli crunchy podane z naparem sobacha
![Gryczany mus kawowo-waniliowy z musli crunchy podane z naparem sobacha](https://kwelka-gotuje.pl/wp-content/uploads/2018/02/28514711_396508437460504_5764851242839901763_o.jpg)