Te bruschetty bardzo lubi mój mąż. Przygotowuję je jako przystawkę do grilla. W domu przygotowuję warzywa, a na działeczce (bo tam zawsze grillujemy) opiekam pieczywo i nakładam przygotowane warzywa 🙂 Tak przygotowane bruschetty sprawdzą się na lunch, kolację lub spotkanie z przyjaciółmi.
Składniki: 1 papryka, ok. 400 g pomidorków koktajlowych, 1 mała czerwona cebula, pół łyżeczki pieprzu ziołowego, sól do smaku, ulubione zioła: bazylia, oregano, szczypiorek; bagietka.
Paprykę i cebulę bardzo drobno pokrój. Pomidory pokrój na cztery lub sześć części. Wymieszaj warzywa z solą, pieprzem i ziołami – u mnie to świeże oregano. Bagietkę pokrój w plasterki i opiecz na grillu. Po ugrillowaniu jednej strony kromki, nałóż farsz na kromkę, aby lekko się podgrzał podczas grillowania drugiej strony pieczywa.