Sałatka z cukinii na ciepło
Bardzo lubię tą sałatkę. Robię jej różne wersje z papryką, mozzarellą, pomidorami. Świetnie nada się jako jarzynka do obiadu lub jako dodatek do śniadań, np. do jajek sadzonych
Składniki: 1 mała cebula, 1 cukinia, kawałek dera feta, 1-2 ząbki czosnku, sól, pieprz, zioła: oregano, bazylia, papryka, zioła prowansalskie – to co lubisz.
Cebulkę i cukinii e pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy i wrzuć cebulę. Gdy się zeszkli dodaj cukinię. Posyp sola, pieprzem i ziołami – ja użyłam oregano. Całość wymieszaj i smaż 5-10 min. Ja użyłam sera feta- pod koniec smażenia wkruszyłam go na patelnię.
Miseczka od @geniusceramika
Oliwa i suszone oregano od Czarny Czosnek BIO Juleko