Pieczone warzywa zwieńczone halloumi to łatwy w przygotowaniu posiłek.
Składniki: 1 papryka, 1 cebula, cukinie lub 2 cukinie i 1 bakłażan, 1 op. sera halloumi, 1 łyżka oliwy, szczypta soli, pół łyżeczki pieprzu ziołowego, pół łyżeczki zielonej czubricy, szczypta proszku z czarnego czosnku lub granulowanego czosnku, tymianek.
Warzywa pokrój w kostkę i wrzuć do naczynia żaroodpornego. Polej je oliwą, posyp przyprawami i wymieszaj. Piecz 25-25 min w temp. 190 stopni. Ser pokrój w plastry i ugrilluj. Zgrillowany ser połóż na warzywa i piecz jeszcze 5 min. Danie posyp świeżym tymiankiem.
Czarny czosnek w proszku od Czarny Czosnek BIO. Pieprz ziołowy, sól moska, zielona czubrica od Radix-Bis.