Orientalna sałatka z kaszy jaglanej, cieciorki i granatu
Składniki: 190g ugotowanej kaszy jaglanej, 85g ciecierzycy z puszki, 12g miodu, 30g oliwy z oliwek, , 1 g cynamonu, 1g curry, 40g migdałów, 30g granatu, 30g oliwy z oliwek,
6g tahini, 12g soku z cytryny, 3g soli morskiej
Sposób przygotowania: W jednej misce wymieszaj cieciorkę z puszki, miód, oliwę z oliwek, cynamon, curry i wszystko dokładnie wymieszaj. Przełóż miksturę na rozgrzaną patelnię i duś przez 2-4 minuty. Z powrotem przełóż całość do miseczki. W drugiej misce sporządź dressing. W tym celu wymieszaj: oliwę, pastę tahini, sok z cytryny, miód i sól. Dokładnie wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Migdały posiekaj na trzy części. Ugotowaną kaszę jaglaną wymieszaj z ciecierzycą i migdałami. Całość połącz z dressingiem. Na koniec całe danie posyp ziarenkami granatu.
źródło: www.http://naszakasza.dietmap.pl