Dwuwarstwowe ptasie mleczko z chia
puszka mleka kokosowego 400ml, 4 łyżki nasion chia, 2-3 łyżki erytrolu /ksylitolu, 3 łyżeczki żelatyny, aromat waniliowy/laska wanilii – można pominąć
Polewa: 4 łyżki oleju kokosowego, 1 łyżka kakao, 1 łyżka erytrolu/ksylitolu
Mleko kokosowe podgrzać i dodać erytrol, chia, wanilie. Kiedy wszystko się zagrzeje dodać żelatynę rozpuszczoną w 3 łyżkach wrzątku. Mieszać chwilę i zdjąć z ognia. Masę przelać do naczynia i włożyć do zamrażalnika. W tym czasie przygotować polewę – 4 łyżki oleju kokosowego rozpuścić z łyżką kakao. Mleczko wyjąć z zamrażarnika, polać polewą i znów mrozić minimum 1,5h
Dwuwarstwowe ptasie mleczko z chia
