Spaghetti Bolognese
Składniki: 350 g mięsa mielonego, 1 cebula, ząbek czosnku, 2 łodygi selera naciowego, 2 marchewki, 2 łyżki oliwy, 5 pomidorów obranych ze skórki, łyżeczka przyprawy pomidory z ziołami i czosnkiem od Radix-Bis, makaron spaghetti, sól, pieprz, tarty parmezan.
na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę, z czosnkiem. Dodać drobno posiekany seler naciowy i startą marchewkę. Obsmażyć, następnie wszystko przełożyć do garnka.
Na patelnię wlać oliwę i obsmażyć mięso. Obsmażone mięso przełożyć do garnka z warzywami. Dodać pokrojone pomidory, oraz przyprawy, wymieszać. Drewnianą łyżką rozdrobnić pomidory i wymieszać.
Przykryć i gotować na małym ogniu przez 30 min, od czasu do czasu mieszając. Podawać z ugotowanym makaronem spaghetti posypując tartym parmezanem. Ja dodatkowo posypałam oregano z ogródka.
Spaghetti Bolognese
