Kukurydziany chleb z papryką, pomidorami i tymiankiem
Składniki: 1 papryka, 100 g mąki pszennej, 100 g mąki kukurydzianej, łyżeczka soli, łyżka proszku do pieczenia, 3 łyżki oleju w którym moczyły się suszone pomidory, 1 jajko, 200 ml mleka, 200 g odsączonych ziaren kukurydzy, 2 łyżki pokrojonych suszonych pomidorów, łyżka świeżego tymianku.
Paprykę pokroić w drobną kostkę. Do miski wsypać obie mąki, proszek do pieczenia i sól, wymieszać. W drugiej misce krótko zmiksować olej z jajkiem, mlekiem i kukurydzą z zalewy. Zawiesinę mleczno-jajeczną wlać do mąki i wymieszać łyżką. Dodać pokrojoną paprykę, suszone pomidory i tymianek, wymieszać. Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 40 min. Chleb można pokroić, gdy całkowicie ostygnie.
Źródło: Moje Gotowanie