Zupa miso w polskim wydaniu
Składniki: 1 litr wody, 2 łyżki pasty miso, garść pieczarek pokrojonych w paski, dwie średnie marchewki pokrojone w paski, makaron z mąki czerwonego ryżu, pieprz, papryczka chili, szczypiorek.
W garnku gotujemy wodę, dodajemy pastę miso, mieszamy tak, aby pasta rozpuściła się w wodzie.
Do bulionu dodajemy marchewkę i podsmażone pieczarki. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Jeśli lubimy ostry smak, do buliony dodajemy także kilka plasterków chili. Doprawiamy do smaku. Odstawiamy do ostygnięcia. Podawana zupa ma być ciepła, nie gorąca. W osobnym garnku gotujemy makaron, wg w przepisu podanego na opakowaniu. Odcedzamy.
Do naczyń w których zupa będzie podawana, nakładamy makaron, marchewkę, grzyby. Po nalaniu buliony posypujemy szczypiorkiem.
Zupa miso w polskim wydaniu
