Ziemniaczana sałatka z wędzonym pstrągiem
1 kg ziemniaków ugotuj w mundurkach. Zdejmij skórkę i pokrój w 1 cm plastry. Naczynie w którym będą piekły się ziemniaki polej oliwą, następnie poukładaj ziemniaki. Posyp je solą i pieprzem i zapiekaj przez ok. 20 min w temp. 190 stopni.
Gotowe ziemniaki wyłóż na półmisek, polej sosem majonezowo-musztardowym (3 łyżki majonezu wymieszaj z 2 łyżką musztardy), posyp koperkiem oraz bardzo drobno pokrojoną czerwoną cebulą (1 sztuka). Na wierzch połóż kawałki wędzonego pstrąga (oczyszczonego z ości). Jeśli zostało Ci trochę sosu możesz polać go na rybę.
Ziemniaczana sałatka z wędzonym pstrągiem
![Ziemniaczana sałatka z wędzonym pstrągiem](https://kwelka-gotuje.pl/wp-content/uploads/2019/11/78590867_777873372657340_5250291459990487040_o.jpg)