Fasolkowe curry
Składniki: 1 cebula, 400 g fasolki, 200 g ziemniaków, 1 pomidor, mała puszka kukurydzy, 2 łyżki pasty orzechowej od Radix-Bis, 2 łyżki przyprawy gram masala, łyżeczka kuminu, szczypta cynamonu, 400 ml mleka kokosowego od Radix-Bis.
Cebulę obrać i pokroić. W garnku rozgrzać olej kokosowy od Radix-Bis, dodać cebulę, zeszklić. Wsypać przyprawy i smażyć 3 min. Dodać pokrojone warzywa, mleko kokosowe oraz tyle wody , żeby przykryła warzywa. Gotować na małym ogniu ok. 15 min. Podawać z ryżem od Radix-Bis.
Fasolkowe curry
![Fasolkowe curry](https://kwelka-gotuje.pl/wp-content/uploads/2018/07/37788743_475951446182869_3345350817128382464_o.jpg)