Kokosowa tapioka z porzeczkami
Składniki: 220 ml wody, 100 g mleka kokosowego od Radix-Bis, pół łyżeczki palantynozy, 3 łyżeczki tapioki od Radix-Bis, pół łyżeczki matchy w proszku od Radix-Bis.
Do garnka wlać wodę, mleko kokosowe i dodać palatynozę. Gdy płyn zacznie wrzeć wrzucić tapiokę i gotować ok. 20 min. mieszając od czasu do czasu – aż tapioka stanie się przezroczysta. Kiedy pudding lekko ostygnie dodać matche i wymieszać. Pudding podajemy z porzeczkami lub innymi owocami, np. kiwi, truskawkami. Danie najlepiej smakuje schłodzone, przygotuj je więc wieczorem dnia poprzedniego..
Całość to 1 porcja: ok. 384 kcal; 21 g tłuszczu, 46 węglowodanów; 2,2 g błonnika.
Kokosowa tapioka z porzeczkami
![Kokosowa tapioka z porzeczkami](https://kwelka-gotuje.pl/wp-content/uploads/2018/07/37712871_475037869607560_7710273926265307136_o.jpg)