Ciasto na przywitanie jesieni
Składniki: 150 g mąki pszennej, 100 g mąki orkiszowej jasnej, 150 g cukry trzcinowego, 1 łyżka cukru waniliowego, 1 łyżeczka mieszanki przypraw korzennych (cynamon, imbir, goździki)
20 g proszku do pieczenia, 300 g musu z dyni,
100 g startej na drobnych oczkach marchewki
3 jajka, 100 g roztopionego masła.
Przygotowanie: Jajka z cukrem trzcinowym i wanilinowym utrzeć na puch. Dodać roztopione masło i ponownie zmiksować. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przyprawami korzennymi. Wymieszać i dodać dynię z marchewką. Wszystko dokładnie połączyć. Wstawić do średniej wielkości tortownicy i piec w temperaturze 185 stopni bez termoobiegu przez 35 minut.
Pacek dyniowo-marchewkowy
Ciasto na przywitanie jesieni
