4 lipca do Empiku trafi książka Patrycji Machałek „Przetwory z pomysłem”. Dlaczego powinniście mieć tą książkę? Bo to mała encyklopedia robienia słoików Jest w niej dokładnie wszystko co powinno się wiedzieć o pasteryzacji . Autorka rzetelnie opisuje jak przetwarzać owoce, że nie tylko cukier jest konserwantem oraz jak sprytnie zapasteryzować słoiki.
Oprócz ciekawych faktów oraz mitów na temat pasteryzaci zyskujesz 100 przepisów. Zdrowych, prostych i oczywiście smacznych. Jakich? Nie tylko na dżemy, marmolady czy konfitury. Są przepisy na galaretki, przeciery syropy, solanki oraz nalewki! Ale to nie wszystko. W książce znajdziemy przepisy na domową musztardę (już moczy mi się gorczyca), octy, kiszonki oraz marynowane warzywa i owoce. Aż zakręciłam się jak słoik na zimę 😉
Naprawdę warto mieć książkę „Przetwory z pomysłem” w swojej biblioteczce. To źródło pomysłów na uzupełnienie spiżarki o nowe i smaczne przetwory. Będzie także dobrym przewodnikiem dla tych, którzy chcą zacząć przetwarzać oraz dla tych którzy szukają nowości i zaskoczenia. Przepisy zilustrowane są zdjęciami, które od razu pobudzają kubki smakowe.
@wydawnictwoznak empik
4 lipca do Empiku trafi książka Patrycji Machałek „Przetwory z
