Kokosowe ciacho z pianką i truskawkami. Bez glutenu, bez cukru.
Składniki na spód 1 szklanka mąki kokosowej od Radix-Bis, 2 żółtka, 1 łyżka siemienia lnianego @radixbis, łyżka masła, szczypta soli.
Składniki na spód 1 szklanka mąki kokosowej, 2 żółtka, 1 łyżka siemienia lnianego, łyżka masła, szczypta soli.
Pianka: 2 białka, łyżeczka erytrolu od @radixbis, szczypta soli i szczypta cynamonu
Dodatkowo truskawki.
W misce wymieszać wszystkie składniki na spód. Ciastem wyłożyć dno małej tortownicy, do. 20 cm. i włożyć do lodówki na 15 min. Po tym czasie spód piec przez 10 min w temp. 100 stopni.
Pianę ubić na sztywno z dodatkiem soli. Gdy będzie ubita dodać cukier i cynamon i jeszcze raz ubić. Na podpieczony spód wyłożyć pokrojone truskawki, na wierzch ubitą pianę. Piec 15 min.
Jeśli nie masz mąki kokosowej zmiel wiórki kokosowe. Truskawkmi można zastąpić malinami lub borówkami.
Kokosowe ciacho z pianką i truskawkami. Bez glutenu, bez cukru.
