Ta zupa pomidorowo-buraczkowa to jedna z moich ulubionych zup. Tym razem dodałam wiecej buraczków i cebuli. Dla spiebie zaserowałam w wwesji wege z makaronem ryżowym i ciecierzycą, dla dzieci z pievzonymi klopsikami drobiowymi.
A jakow są Wasze ulubione zupki? Miłego piąteczku 🙃
Składniki: 4 średnie pomidory, 200 g buraków gotowanych, 3 cebule, olej rzepakowy, pieprz mielony, oregano susz. , szczypta czubricy czerwonej od Radix-Bis, łyżeczka jarzynki Radix-Bis; 50 g makaronu ryżowego Radix-Bis, garść ugotowanej ciecierzycy, szczypiorek do posypania.
Pomidory pokrój w cząstki. Następnie podduś z piórkami cebuli na oleju. Po chwili dodaj 1.5 szklanki wody. Kiedy się rozpadną, przypraw dobrze zmiksuj. Dodaj buraki pokrojone w kostkę i gotuj ok. 10minut. Nalej na talerz. Podaj z ugotowanym.makaronem, ciecierzycą i szczypiorkiem.