Składniki: 310 g mąki, 100 g cukru pudru, szczypta sody oczyszczonej, 170 g masła, 1 jajko, 1 łyżeczka kakao.
Z wszystkich składników (pomijając kakao) zagnieść ciasto. Podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać łyżeczkę kakao (koniecznie wcześniej przesianego). Ponownie zagnieść – tak, by otrzymać ciasto w jednolitym, brązowym kolorze. Obie części ciasta zawinąć w folię i włożyć do lodówki do schłodzenia na minimum 1 godzinę. Po upłynięciu wskazanego czasu rozwałkować obie części. Na każdej wykrawać małe kształty np. kółeczka, gwiazdki, serduszka, które następnie należy “zamienić miejscami”. Delikatnie rozwałkować, by kształty dobrze połączyły się z resztą częścią ciasta. Wykrawać duże serca. Przełożyć na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 10 minut.
Przepis ze strony: www.czekolada-utkane.pl