Dniowe pancakes
Autumn pumpkin pancakes
Składniki (ok. 8-9 sztuk): 250 g puree z dyni, 70 g mąki ryżowej od Radix-Bis, 100 g mąki jaglanej od Radix-Bis (bardziej puszyste wyjdą na samej mące ryżowej mi niestety siė skończyła dlatego dodałam jaglaną), 100 ml mleka roślinnego (może być migdałowe, orzechowe, ryżowe lub zwykłe), 1 jajko, 3 łyżki miodu, pół łyżeczki cynamonu, pół łyżeczki imbiru, pół łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, 3 łyżki oleju rzepakowego
– krem czekoladowo-orzechowy od Super Krówka, kilka orzechów.
Do dyniowego puree dodajemy jajko, przyprawy, proszek do pieczenia oraz miód. Całość pomału mieszamy, dodając stopniowo mąki oraz mleko. Jeżeli masa będzie za gęsta, dodajemy więcej mleka. Placki smażymy na beztłuszczowej patelni na. Podajemy posypane orzechami oraz polewamy kremem orzechowo-czekoladowym Super Krówka.
Na podstawie przepisu z portalu HelloZdrowie