Dyniowe ciasteczka
Składniki: 1 szklanka (ok. 100 g) mąki owsianej od @radixbis, 1 szklanka (ok. 100 g) płatków owsianych, 1 łyżka pestek dyni od @radixbis, 5 pokrojonych daktyli lub łyżka rodzynek, 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka cynamonu, 1/2 szklanki (ok. 150 g) puree z pieczonej dyni, 3 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego.
W jednej misce wymieszać suche składniki, a w drugiej połączyć mokre, następnie złączyć zawartość obu z nich i rękami zagnieść wszystko dokładnie. Z powstałej masy formujemy kule wielkości piłeczki golfowej. Układamy je w odstępach na blasze wyłożonej papierem, po czym mocno spłaszczamy. Pieczemy 15-18 minut w 180°C. Ciastka przechowujemy w suchym i chłodnym miejscu do 5 dni.
Na podstawie przepisu z portalu HelloZdrowie