Dziś przepis na zdrowy chleb cukiniowy
z mąki kokosowej. Bez oleju, glutenu, orzechów, wegański, upakowany cukinią i wartościami odżywczymi.
Składniki: 454 g cukinii, końcówki obcięte, 250 ml mleka roślinnego, 180 g płatków owsianych bezglutenowych od Radix-Bis,
pół szklanki (56 g) mąki kokosowej od Radix-Bis,
2 łyżki (13 g) siemienia lnianego od Radix-Bis lub zmielonych pestek dyni/słonecznika mielonego,
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, 1 i 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej, 1 łyżeczka mielonego cynamonu, 1/2 łyżeczki soli morskiej od Radix-Bis.
Rozgrzej piekarnik do 190C. Lekko natłuścić foremkę o rozmiarach 22.5 x 12.5 cm.
Pokroić cukinie w duże kawałki. W blenderze lub mikserze , blenduj cukinie z mlekiem roślinnym do uzyskania gładkiej konsystencji. Przenieś do dużej miski. Dodaj płatki, mąkę kokosową, siemię lub zmielone pestki, wanilię, sodę, cynamon i sól. Mieszaj do pełnego wymieszania. Rozłóż równo w foremce.
Piecz w rozgrzanym piekarniku przez 45 do 50 minut do zbrązowienia , sprawdź wykałaczką czy gotowe. Wystudź. wyjmij z foremki, pokrój.
Zachęcam do skorzystania z 5% rabatu na cały asortyment w sklepie Radix-Bis.
Aby skorzystać z rabatu należy wybrać płatność za pobraniem i wpisać hasło kasia5.
Lub złożyć zamówienie pod nr tel: 58 380 08 83 od pon. do pt. w godz. od 7 do 15.
Zachęcam do skorzystania z 5% rabatu na cały asortyment w sklepie Radix-Bis.ić zamówienie na podane w mailu zwrotnym konto