Krówkowe mazurki
Składniki: 150 g mąki, 100 g masła, 50 g cukru pudru, 1 żółtko, 1 łyżeczka gęstej śmietany 18%, szczypta soli, 6 łyżek mleka, cukierki krówki od Super Krówka, bakalie i inne słodkości do dekoracji
Mąkę siekamy z masłem, żółtkiem, śmietaną, solą i cukrem pudrem. Zagniatamy ciasto, owijamy w folię i wkładamy na 30 min do lodówki. Ciastem wylepiamy natłuszczone foremki do małych tarteletek. Pieczemy 15 min w temp. 185 stopni.
Przygotuj 3 garnki. Do każdego wlej po 2 łyżki mleka oraz po 8 cukierków @super_krowka o smaku kokosowym, żurawinowym i kakaowym. Podgrzewaj na małym ogniu aż się rozpuszczą, mieszając od czasu do czasu. Masę krówkową wylej na ostudzone spody i wstaw do lodówki. Gdy masa stężeje udekoruj mazurki.
Krówkowe mazurki
