Wszystkiego najlepszego dla wszystkich Mam z okazji 馃挄Dnia Matki 馃挄
Owsiano-ry偶owe ciasto jogurtowe z rabarbarem
Sk艂adniki na ciasto: 2 jajka, 1 szkl. m膮ki bezglutenowej owsianej od Radix-Bis, 1 szkl. m膮ki ry偶owej od Radix-Bis, 3/4 szkl. palantynozy od Radix-Bis, 2 艂y偶eczki proszku do pieczenia, 1/4 szkl. rozpuszczonego oleju kokosowego, 250g jogurtu naturalnego.
Sk艂adniki owocowe: 500g rabarbaru, 3 艂y偶ki palantynozy.
Sk艂adniki kruszonka: 2 艂y偶ki oleju kokosowego, 2 艂y偶ki miodu, 3 艂y偶ki m膮ki ry偶owej od Radix-Bis, 3 艂y偶ki m膮ki kokosowej lub wi贸rk贸w kokosowych od Radix-Bis, 2 艂y偶ki p艂atk贸w migda艂owych od Radix-Bis.
Rabarbar i kroimy na ma艂e kawa艂ki . Wrzucamy do garnka, dodajemy palantynoz臋 i gotujemy ok.5 min a偶 do puszczenia soku. Odcedzamy i studzimy.
Sk艂adniki na ciasto mieszamy razem i wyk艂adamy na kwadratow膮 blach臋 wy艂o偶on膮 papierem do pieczenia. Na ciasto wyk艂adamy odcedzony rabarbar.
Przygotowujemy kruszonk臋. Do tej samej misce, w kt贸rej by艂o ciasto dodajemy sk艂adniki kruszonki i r臋k膮 mieszamy, a偶 wyjd膮 grudki. Je艣li kruszonka by艂aby zbyt mokra, dodajemy wi臋cej m膮ki lub wi贸rk贸w kokosowych, a偶 do powstania grudek. Sypiemy na rabarbar i wk艂adamy ciasto do piekarnika. Pieczemy ok.40 min w temp.180*C.