Pomidorowe tofu w miodzie i sezamie
Składniki: kostka tofu z pomidorami, 1/4 szkl. posiekanego szczypiorku, natka pietruszki.
Marynata: łyżka sosu sojowego, łyżka jasnego miodu, łyżka oliwy, 4 pomidorki koktajlowe, 5 pokrojonych suszonych pomidorków od Radix-Bis, łyżeczka przyprawy pomidorów z ziołami i czosnkiem od Radix-Bis, 1-2 łyżeczki czarnego pieprzu, 2 łyżki sezamu od Radix-Bis.
Tofu pokroić w kostkę. Składniki marynaty wymieszać i dodać tofu, całość wymieszaj. Ja marynowałam całą noc, ale godzina wystarczy. Zamarynowane tofu usmaż na rozgrzanej patelni, od czasu do czasu mieszając. Gotowe podawaj posypane szczypiorkiem i natką.
Tak przygotowane tofu idealnie sprawdzi się w sałatce lub z makaronem czy ryżem z warzywami.
Pomidorowe tofu w miodzie i sezamie
