Wegański deser z budyniu kokosowego, musu owocowego i puddingu chia
Składniki: 120 ml mleka kokosowego od Radix-Bis, łyżeczka palantynozy od Radix-Bis, łyżeczka mąki ziemniaczanej; garść borówek, jogurt sojowy, łyżka nasion chia od Radix-Bis.
W rondelku dokładnie mieszamy mleko kokosowe z mąką i palantynozą. Całość podgrzewamy na małym ogniu, cały czas energicznie mieszając, by nie zrobiły sie grudki. Gdy płyn zacznie wrzeć i masa zacznie nabierać kremowej konsystencji zdejmujemy z ognia i przekładamy do pucharka. Owoce miksujemy. W razie potrzeby można dosłodzić np. ksylitolem od Radix-Bis. Mus nakładamy na budyń kokosowy. Jogurt mieszamy z nasionkami chia i nakładany na owoce. Na wierzch można położyć kilka borówek.
Wegański deser z budyniu kokosowego, musu owocowego i puddingu chia
