Jaglane szaleństwo
Składniki: 1,5 szkl. ugotowanej kaszy jaglanej od Radix-Bis, 2 jajka, sól, pieprz, curry, kurkuma, 4 suszone pomidorki, pół cukinii, pół pęczka ugotowanych szparagów, 2 garści ugotowanego bobu, 3 łyżki groszku, olej ze słoika z suszonych pomidorów; zalewa: 150 ml jogurtu naturalnego, 2 łyżki tartego sera grana padano lub parmezanu, ząbek czosnku, sól, pieprz.
Tarteletki natrzyj olejem „pomidorowym”.
Szklankę kaszy wymieszaj z jajkiem i przyprawami, Zmiksuj na gładko. Wyłóż 2 lub 3 tarteletki (w zależności od wielkości) masą z kaszy, nakłuj widelcem i wstaw na 15 min. do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Po tym czasie do jednej tarteletki wsyp obrany bób z groszkiem a drugą wyłóż szparagami. Składniki zalewy wymieszaj ze sobą i zalej nią bób i szparagi.
Pół szklanki kaszy wymieszaj z jajkiem, pokrojoną cukinią, suszonymi pomidorami i resztą szparagów. Wymieszaj i przełóż do tarteletki. Przygotowane tarty wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni na ok. 20 min.
Jaglane szaleństwo
