Składniki: 6 op. serek homogenizowanych waniliowym po 150 g, 3 łyżki cukru pudru, 15g żelatyny, mus truskawkowy: truskawki – 1 litrowy słoik kompotu , 2 łyżki cukru pudru i 2 łyżki żelatyny, na wierzch 1 galaretka truskawkowa, biszkopt.
Na dno tortownicy kładziemy 1 blat biszkoptu lub ciasteczka biszkopciki. Serki mieszamy z rozpuszczoną i wystudzoną żelatyną oraz cukrem pudrem. Maszę wylewamy na biszkopt i wkładamy do lodówki na ok. godzinę do dwóch godzin. Truskawki z kompotu blendujemy cukrem pudrem i rozpuszczoną i wystudzoną żelatyną. Masę wylewamy na stężałą masę serową i wkładamy ponownie do lodówki. Galaretkę przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu i wylewamy na mus truskawkowy. Sernik wkładamy do lodówki.