Chyba nadszedł już czas na świąteczne inspiracje kulinarne dziśmam przepis na 3 faszerowane jajka.
Jajka faszerowane pietruszkowym twarożkiem
Składniki: 4 jajka, pęczek natki pietruszki, 1-2 łyżki jogurtu naturalnego, sól, pieprz.
Jajka ugotuj na twardo, obierz i przekrój na pół i wyjmij żółtka. Natkę posiekaj. Zmiksuj twarożek z żółtkami, natką i jogurtem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym farszem napełnij połówki jajek.
Jajka faszerowane ogórkiem kiszonym
Składniki: 2 jajka, 1 mały ogórek kiszony, 1 łyżka jogurtu greckiego, sól, pieprz, koperek.
Jajka ugotuj na twardo, obierz, przekrój na pół i wyjmij żółtka. Ogórka drobno posiekaj. Wymieszaj żółtka z jogurtem, posiekanym koperkiem i ogórkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym farszem napełnij połówki jajek.
Jajka faszerowane awokado
Składniki: 4 jajka, 1 awokado, sól, pieprz, szczypiorek.
Jajka ugotuj na twardo, obierz, przekrój na pół i wyjmij żółtka. Zmiksuj, awokado z żółtkami. Dopraw do smaku solą i pieprzem oraz wymieszaj ze szczypiorkiem. Przygotowanym farszem napełnij połówki jajek.