Babeczki krówkowe
Składniki: 150 g krówek, 60 ml śmietanki, 125 ml mleka, 200 g cukru, 3 jajka, 120 g masła, 350 g mąki. łyżeczka pdp., cukier puder, aromat śmietankowy.
W rondelku rozpuszczamy krówki wraz z mlekiem i śmietanką. W misce ucieramy masło z cukrem na puszytą masę. Dodajemy po jednym jajku. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy jajecznej. Na koniec dodajemy sos krówkowy i dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy do papilotek i pieczemy przez 20-25 min w temp. 180 stopni. Cukier puder mieszamy z odrobiną wody, dodajemy kilka kropel aromatu śmietankowego. Lukrem polewamy wystudzone babeczki, posypujemy pokruszonymi krówkami.
Przepis z magazynu Moje Gotowanie, Grudzień 2018.