Na zakończenie sezonu cukiniowego w ogródku zrobiłam zdrowe ciasto bez mąki.
Brownie z cukinii
Składniki: 1 banan, 2 łyżki masła migdałowego, 3 łyżki zmielonego ziarna kakaowca od Radix-Bis, 2 łyżeczki pdp, 3 łyżki palatynozy od @radixbis lub miodu, 4 jajka, 100 g cukinii startej na grubych oczkach, 200 g mąki migdałowej od @radixbis.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. W kielichu blendera miksujemy banana, jajka, kakao, pdp, mąkę migdałową, palatynozę/miód. Łączymy z cukinią. Ciasto przelewamy do formy, pieczemy godzinę.
Gotowe ciasto można polać roztopioną czekoladą. Ja posypałam migdałami i mrożonymi owocami z działki.
Jeden kawałek to ok. 180 kcal.(bez czekolady)
Przeis wyhaczyłam w magazynie @mojegotowanie.pl
Na zakończenie sezonu cukiniowego w ogródku zrobiłam zdrowe ciasto bez
