Kwelka Gotuje
  • Lookbook
  • O mnie
  • Portfolio
  • Sample Page
  • Współpraca
  • Facebook
  • Email
  • O mnie
  • Facebook
  • Email
Kwelka Gotuje
  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania śniadaniowe i przekąski
      • Burgery
      • Chipsy
      • Jajecznice
      • Jajka
      • Kanapki
      • Kasza jaglana
      • Naleśniki
      • Omlety
      • Owsianki
    • Dania obiadowe
      • Kasze
      • Ryby
      • Makarony
      • Gulasz
      • Curry
      • Drób
      • Pizza
      • Potrawki
      • Schab
      • Placki
      • Steki
      • Zapiekanki
      • Sznycle
      • Zupy
    • Napoje
      • Soki
      • Koktaile
      • Inne
    • Desery
    • Sałatki i surówki
    • Wypieki
      • Babki
      • Chleby
      • Ciastka
      • Ciasta
      • Tarty
    • Inne
      • Dodatki
      • Pasty
      • Pasztety
      • Wegańskie i wegetariańskie
  • O mnie
  • Portfolio
  • Współpraca
Sałatki i surówki

Barszcz ukraiński

25 lutego 2017
Barszcz ukraiński
fb-share-icon
Tweet


Barszcz ukraiński
Składniki: 0,5 kg mięsa wołowego z kością, 0,4 kg białej kapusty, 0,25 kg buraków ćwikłowych, 150 przecieru pomidorowego 30% (3/4 słoiczka), 0,4 kg ziemniaków, 1 korzeń pietruszki, 2 średnie marchewki, 1-2 cebule, 4 kopiaste łyżki stołowe kwaśnej śmietany 18%, 2 łyżki stołowe oleju słonecznikowego, 1 łyżka octu, 1 łyżka cukru, mąka do zasmażki, 50 g masła, 5-6 ząbków czosnku, 6 ziaren pieprzu, 4 ziarna ziela angielskiego, 4 duże liście laurowe, sól.
Ugotować bulion, przecedzić, mięso oddzielić od kości, odłożyć oddzielne. Obrać buraki i pokroić je w drobne paseczki. Wrzucić buraki na patelnię, dodać olej, ocet, cukier i przecier pomidorowy. Dolać trochę bulionu i dusić buraczki w przecierze do stanu półmiękkości. Na innej patelni, podsmażyć na maśle pokrojoną w kostkę cebulę, oraz pokrojone w paseczki, marchewkę i korzeń pietruszki. Do bulionu dorzucić ziemniaki, zagotować, następnie dodać poszatkowaną kapustę. Po 15 minutach dodać zawartość obydwu patelni oraz pieprzu, ziele angielskie, liście laurowych i gotować następne 15 minut. Pod koniec dodać zasmażkę zrobioną na maśle, zgnieciony czosnek i natkę pietruszki. Odstawić garnek co najmniej na godzinę. Podawać odgrzany, dokładając oddzielnie do każdego talerza: najpierw porcja wołowiny z bulionu, potem duża łyżka śmietany i wszystko posypać mieszanką posiekanej natki pietrzuszki i koperku.

Źródło: www.eastway.pl

fb-share-icon
Tweet



Pieczone leczo
Zielone gniazdko

6 thoughts on “Barszcz ukraiński”

  • Blogi Popularnonaukowe pisze:
    3 lutego 2022 o 15:25

    Szata graficzna całkiem wporządku, przypadły mi do gustu blogowe kolory, podoba mi się 🙂 zapraszam do siebie…

    Odpowiedz
    • kwelka pisze:
      6 lutego 2022 o 18:21

      dziękuję, bardzo mi miło 🙂

      Odpowiedz
  • www.xmc.pl pisze:
    25 kwietnia 2022 o 04:39

    Fajnie, że są wyszukiwarki internetowe i takie portale w sieci jak Twój. Jest merytoryczny i lekko zabawny. Widać, że wkładasz wiele serca w każdy post. Dzięki!

    Odpowiedz
  • Piano GoogleBoy :) pisze:
    7 maja 2022 o 09:08

    Wspaniały blog wiele przydatnych informacji zawartych w poszczególnych postach, Dzięki Ci za to serdeczne, zapraszam także do siebie…

    Odpowiedz
  • Pianino RSS pisze:
    14 maja 2022 o 08:47

    Prawdziwy z Ciebie talent i mistrz pióra z ogromną łatwością przekładasz myśli na słowa… trzymaj tak dalej i nie zasypiaj gruszek w popiele, skąd czerpiesz tak ciekawe inspiracje ?

    Odpowiedz
  • Sklep Wędkarski pisze:
    31 maja 2022 o 05:39

    Cieszę się z jego sukcesów, każdy jest okupiony potężną pracą, sercem i wysiłkiem. Na drodze chwały i sławy zachowaj incognito.

    Odpowiedz

Skomentuj Piano GoogleBoy :) Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Najnowsze

  • Dieta śródziemnomorska – dlaczego warto?
    In Bez kategorii
    9 maja 2025
  • Sałatka z tuńczykiem
    In Insulinooporność, Kasze, Ryby, Sałatki i surówki
    7 maja 2025
  • Sałatka z makaronem i kurczakiem
    In Dania śniadaniowe i przekąski, Drób, Sałatki i surówki
    6 maja 2025
  • Tortellini z groszkiem i boczkiem
    In Makarony
    29 kwietnia 2025
  • Makaron z sosem śmietanowo-serowym
    In Makarony
    29 kwietnia 2025

Archiwa

  • maj 2025 (3)
  • kwiecień 2025 (15)
  • marzec 2025 (7)
  • luty 2025 (8)
  • styczeń 2025 (14)
  • grudzień 2024 (10)
  • listopad 2024 (18)
  • październik 2024 (18)
  • wrzesień 2024 (7)
  • sierpień 2024 (11)
  • lipiec 2024 (9)
  • czerwiec 2024 (9)
  • maj 2024 (11)
  • kwiecień 2024 (14)
  • marzec 2024 (14)
  • luty 2024 (10)
  • styczeń 2024 (14)
  • grudzień 2023 (10)
  • listopad 2023 (15)
  • październik 2023 (8)
  • wrzesień 2023 (15)
  • sierpień 2023 (10)
  • lipiec 2023 (8)
  • czerwiec 2023 (8)
  • maj 2023 (10)
  • kwiecień 2023 (12)
  • marzec 2023 (11)
  • luty 2023 (18)
  • styczeń 2023 (18)
  • grudzień 2022 (10)
  • listopad 2022 (18)
  • październik 2022 (18)
  • wrzesień 2022 (17)
  • sierpień 2022 (17)
  • lipiec 2022 (15)
  • czerwiec 2022 (18)
  • maj 2022 (20)
  • kwiecień 2022 (19)
  • marzec 2022 (23)
  • luty 2022 (15)
  • styczeń 2022 (18)
  • grudzień 2021 (16)
  • listopad 2021 (20)
  • październik 2021 (18)
  • wrzesień 2021 (23)
  • sierpień 2021 (24)
  • lipiec 2021 (19)
  • czerwiec 2021 (21)
  • maj 2021 (22)
  • kwiecień 2021 (21)
  • marzec 2021 (27)
  • luty 2021 (21)
  • styczeń 2021 (23)
  • grudzień 2020 (24)
  • listopad 2020 (23)
  • październik 2020 (24)
  • wrzesień 2020 (22)
  • sierpień 2020 (25)
  • lipiec 2020 (28)
  • czerwiec 2020 (24)
  • maj 2020 (24)
  • kwiecień 2020 (26)
  • marzec 2020 (20)
  • luty 2020 (27)
  • styczeń 2020 (28)
  • grudzień 2019 (26)
  • listopad 2019 (24)
  • październik 2019 (29)
  • wrzesień 2019 (27)
  • sierpień 2019 (46)
  • lipiec 2019 (64)
  • czerwiec 2019 (56)
  • maj 2019 (31)
  • kwiecień 2019 (29)
  • marzec 2019 (26)
  • luty 2019 (25)
  • styczeń 2019 (30)
  • grudzień 2018 (31)
  • listopad 2018 (30)
  • październik 2018 (31)
  • wrzesień 2018 (30)
  • sierpień 2018 (30)
  • lipiec 2018 (27)
  • czerwiec 2018 (28)
  • maj 2018 (34)
  • kwiecień 2018 (41)
  • marzec 2018 (38)
  • luty 2018 (39)
  • styczeń 2018 (31)
  • grudzień 2017 (20)
  • listopad 2017 (33)
  • październik 2017 (29)
  • wrzesień 2017 (27)
  • sierpień 2017 (42)
  • lipiec 2017 (41)
  • czerwiec 2017 (53)
  • maj 2017 (64)
  • kwiecień 2017 (59)
  • marzec 2017 (74)
  • luty 2017 (61)
  • styczeń 2017 (76)
  • grudzień 2016 (102)
  • listopad 2016 (97)
  • październik 2016 (126)
  • wrzesień 2016 (89)
  • sierpień 2016 (70)
  • styczeń 2016 (1)
Copyright © 2019 by Kwelka
Ta strona korzysta z plików cookie do optymalizacji dostarczanej treści, jeśli sobie tego nie życzysz możesz wyłączyć je tutajAkceptuj
Pliki cookie

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.