Czekoladowe desery lubią wszyscy. Tak więc mam przepis na mega czekoladowe babeczki 🙂
Składniki: 300 g mąki, 2 jajka, 100 g oliwy, 250 g maślanki, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, 80 g kakao, 150 g gorzkiej czekolady, 7‒8 łyżek miodu.
W rondelku podgrzej miód. W misce lekko ubij jajka z oliwą i maślanką. Wsyp mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i kakao. Dokładnie wymieszaj. Na koniec wrzuć do masy pokrojoną czekoladę i delikatnie wmieszaj w ciasto. Foremki na muffiny wyłóż papilotkami. Uzupełnij je masą do 3/4 wysokości. Piecz w temp. 180 topni przez 20-25 minut. Przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku.