Kokosowy jogurt z piernikową granolą
Składniki: 100 g płatków owsianych od @Radixbis, 50 g płatków żytnich id @radixbis, 50 g płatków z komosy ryżowej od Radix-Bis, 2 łyżeczki przyprawy do piernika, 60 g stopionej czekolady pomarańczowej od Super Krówka, 2 kubeczki wegańskiego jogurtu kokosowego, ziarenka granatu, mandarynki, migdały.
Trzy rodzaje płatków wymieszaj z przyprawą do piernika i stopioną czekoladą. Przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz 10 min w temp. 180 stopni.
Mandarynki obieramy i ściągamy białe błonki. Do wysokich szklanek wsypujemy po 2 łyżki granoli, następnie wsypujemy ziarenka granatu, potem jogurt wymieszany z migdałami (ja użyłam migdałów w słupkach, ale można użyć płatków), na jogurt posypujemy granolę. Na wierzch układany mandarynki.
Smak jogurtu można wzbogacić dodając łyżkę tahini.
Kokosowy jogurt z piernikową granolą
