Groszkowy makaron w pomidorach z groszkiem i fasolą
Składniki: puszka białej fasoli, 200 g makaronu z zielonego groszku, 5 mięsistych pomidorów sparzonych i obranych ze skórki, garść mrożonego groszku, pól litra soku pomidorowego, 2 ząbki czosnku, 1 duża cebula, kilka suszonych pomidorków od Radix-Bis, sól, pieprz, przyprawa pomidory z ziołami i czosnkiem od Radix-Bis, olej kokosowy od Radix-Bis.
W rondlu rozgrzewamy olej koksowy. Dodajmy pokrojoną cebulę i szklimy. Dodajmy starty czosnek i pokrojone suszone pomidory i chwilę smażymy. Dodajemy fasolkę, pokrojone pomidory, sok pomidorowy oraz przyprawy. Dusimy ok. 10 min. Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Ugotowany makaron wrzucamy do rondla z warzywami oraz groszek. Mieszamy i dusimy ok. 5 min. Na koniec doprawiamy do smaku. Danie posypujemy szczypiorkiem.
Zapraszam do skorzystania rabatu na cały asortyment w sklepie Radix-Bis
Aby skorzystać z rabatu należy wybrać płatność za pobraniem i wpisać hasło kasia5.
Lub złożyć w godz. od 7 do 15.
Lub wysłać PrtScn koszyka (ale bez realizacji) na e-mail sklep@radix i opłacić zamówienie na podane w mailu zwrotnym konto.
Przepis z Magazynu Moje Gotowanie