Wegańskie śniadanie – omlet z mąki z ciecierzycy
Składniki: pół szklanki mąki z ciecierzycy, pół szkl. wody, 1 łyżka płatków drożdżowych, 1 łyżeczka czarnej soli, pół łyżeczki proszku do pieczenia, po szczypcie kurkumy, curry i pieprzu.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przyprawami, następnie dodać wodę i całość połączyć w gładkie, lejące się ciasto. Ciasto wlać na patelnie i smażyć 3-4 minuty, aż brzegi całkowicie się zetną. Następnie przerzucić na drugą stronę i smażyć jeszcze około 1 minutę.
Ja zajadałam z sałatą i ogórkami oraz popiłam herbtaką z pokrzywy od @radixbis
Mąka z ciecierzycy, płatki drożdżowe i czarna sól są od Radix-Bis
Wegańskie śniadanie – omlet z mąki z ciecierzycy
