Omlet a’la gofr
Składniki: 2 jajka, szczypiorek, sól, pieprz, 2 plastry wędliny, 2 małe cukinie, 3 suszone pomidory od Radix-Bis, czubrica zielona.
Cukinię i pomidory kroimy i smażymy na oleju kokosowym od Radix-Bis. Doprawiamy czubricą.
Gofrownicę smarujemy lekko olejem i rozgrzewamy. Jajka rozbijamy, doprawiamy solą, pieprzem, wrzucamy szczypiorek i pokrojoną wędlinę. Masę jajeczną wlewamy na gofrownicę i smażymy do 2 min. Omlet zrobi się bardzo szybko i nie trzeba go przewracać 🙂
Do masy omletowej możesz dodać startą cukinię, paprykę, brokuły, szpinak lub zrobić bez niczego i podawać na słodko z owocami.
Ja swoje gofry podałam z ciepłą sałatką z cukinii.
Omlet a’la gofr
