Składniki: 1 kostka tofu (250 g), 1 średnia cukinia, 5 ząbków czarnego czosnku, 8 suszonych pomidorów, sól i pieprz do smaku, natka pietruszki i czarny sezam do posypania.
Tofu pokrój w kostkę i podsmaż na lekko natłuszczonej patelni. Dodaj pokrojone pomidorki i czosnek i smaż ok. 5 min. Z cukinii zrób makaron. Albo użyj do tego temperówki do warzyw, albo obieraczką do warzyw zetrzyj plastry cukinii, a następnie pokrój w cienkie paski. Do tofu z pomidorami i czosnkiem wrzuć przygotowany makaron z cukinii i podsmaż 3 min. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj posypane natką pietruszki i czarnym sezamem.
Ceramiczne miseczki od Inżynier Sowa. Ząbki czarnego czosnku od Czarny Czosnek Bio. Czarny sezam od Radix-Bis.