Wszystko w jednym garnku to najlepsze dania. Wrzucasz co masz w domu do gara, doprawiasz, mieszasz i gotowe 🙂 U mnie do garnka weszła brukiew (najlepsza o tej porze roku), marchewka, ziemniaki i kiełbaska.
Składniki: 200 g brukwi, 3 marchewki, 3 ziemniaki, 1 cebula, 1 por (tylko biała część), ok. 200 g ulubionej kiełbasy, ok. 150 ml rosołu lub wody, sól i pieprz do smaki, pół łyżeczki majeranku.
Por i cebulę pokrój w półplasterki. Brukiew, ziemniaki i marchewki obierz i pokrój w kostkę. Kiełbasę pokrój w plastry. W garnku rozgrzej 1 łyżkę oleju lub smalcu i usmaż kiełbaskę z cebulą. Wrzuć resztę warzyw i smaż przez ok. min. Wlej wodę lub rosół, wsyp przyprawy i gotuj do miękkości warzyw. Danie dopraw do smaku.
Sól, pieprz ziołowy i majeranek od Radix-Bis.
Wow