Ketogeniczna owsianka z żelkami z kaki
Składniki: 1/4 szkl. wiórków kokosowych Radix-Bis, garstka pistacji Radix-Bis, 28 g płatków migdałowych, pół szkl. mleka kokosowego, pół szklanki gorącej wody, łyżeczka cynamonu, łyżka pestek słonecznika.
Wymieszaj wszystkie składniki, podaj z 1/4 porcji owocowych żelek.
ŻELKI: 2 owoce kaki, 2 łyżki agar-agar @radixbis, 40 ml ciepłej wody, ewentualnie miód do smaku.
Obrane owoce kaki zblenduj na mus. Mi wyszło 260 ml musu. Dodaj agar-agar i 40 ml wody oraz ewentualnie miód lub ksylitol. (jeśli owoców będzie mniej to dolej tyle wody, żeby razem wyszło 300 ml) masę przełóż do pojemniczków. Wystarczy godzina w lodówce i żelki będą gotowe.
Ketogeniczna owsianka z żelkami z kaki
